Μενού
Καλάθι

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ


ΙΣΤΟΡΙΑ
Το πρώτο βιβλιοχαρτοπωλείο Ζάχος άνοιξε την περίοδο 1960 στην διεύθυνση Πλαστήρα 8 στην Καρδίτσα απο τα αδέρφια Δημήτριος και Πέτρος Ζάχος. Επι συνεχή έτη ήταν απο τα λίγα βιβλιοχαρτοπωλεία στην Καρδίτσα όπου κάλυπτε όλο το φάσμα προϊόντων της εποχής εκείνης. Την περίοδο1975 μετεφέρθη στην οδό Τερτίπη όπου και λειτουργούσε σαν εταιρεία Ζάχος Δημήτριος και Πέτρος, λόγο ανέργεσης του ιστορικού κτιρίου "Πανόραμα" στο κέντρο της Καρδίτσας.

Απο το 1993 και μέχρι σήμερα εγκαταστάθηκε ξανά στο νέο κτήριο Πανόραμα στην οδό Πλαστήρα 8 υπο τη διεύθυνση του Δημητρίου Ζάχου,

Απο το 2005 και μετά η επιχείρηση πέρασε στη 2η γενιά και στο γιό του Δημήτρη, Μάκη Ζάχο όπου ανήκει και λειτουργεί μέχρι σήμερα με την επωνυμία "Ζάχος Βιβλιοχαρτοπωλείο".

Το 2015 εκμισθώθηκε διπλανό κατάστημα διπλασιάζοντας τον χώρο του καταστήματος στα 140τ.μ. (και 140 τ.μ. αποθήκη) δίνοντας στους πελάτες ένα σημείο αναφοράς και στο χώρο του βιβλίου.

Το 2017 εκμισθώθηκε 2ο διπλανό κατάστημα τριπλασιόζοντας το φυσικό χώρο του καταστήματος στα 210 τ.μ. περίπου και 70 τ.μ. πατάρι προσβάσιμο στους πελάτες όπου υπάρχει μόνιμη έκθεση σχολικής και μή τσάντας όλο τον χρόνο. Επίσης δόθηκε έμφαση στο νέο κατάστημα στον χώρο της χειροτεχνίας και του εκπαιδευτικού παιχνιδιού.

Πλέον σε ένα χώρο άνω των 200 τ.μ. προσφέρουμε στους πελάτες μας μια εμπειρία αγοράς απο το χώρο του βιβλίου, της γραφικής ύλης, της χειροτεχνίας-ζωγραφικής, των αναλωσίμων, των εκτυπωτικών εργασιών μέχρι και του εκπαιδευτικό παιχνίδι για τους μικρούς μας μπόμπιρες.

Στο κατάστημά μας μπορείτε να εξαντλήσετε τις επιθυμίες σας για είδη γραφείου και χαρτικά αλλά και να βρείτε όλους τους τίτλους λογοτεχνικών, σχολικών, εξω-σχολικών, βοηθημάτων, ξενόγλωσσων και επιστημονικών βιβλίων. Επίσης η προσπάθεια που κάνουμε για την τοπική βιβλιογραφία είναι πρωτοποριακή στην Καρδίτσα μιας και διακινούμε τοπικές εκδόσεις νέες αλλα και παλιές, καθιστώντας την βιβλιοθήκη μας σημεία αναφοράς για την περιοχή μας.

Σας προτείνουμε να μας επισκεφθείτε φιλικά για έναν καφέ και μια γνωριμία. Το προσωπικό μας θα είναι πάντα στη διάθεσή σας για να σας εξυπηρετήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Χαρά μας ο προβληματισμός σας και η καλύτερη δυνατή λύση στις απαιτήσεις σας. Άλλωστε 

"...Οι πελάτες μας, είναι για εμάς η καλύτερη μας διαφήμηση..."


Με ιστορία μεγαλύτερη του μισού αιώνα το "Βιβλιοχαρτοπωλείο Ζάχος" αποτελεί σημείο αναφοράς για τον τομέα του, στην πόλη της Καρδίτσας.